Bij Ryanair kun je vanaf 4 dagen voor vertrek gratis inchecken. Online inchecken is verplicht. Doe je dit niet? Dan rekent Ryanair kosten op de luchthaven.

Op de meeste vluchten dien je jezelf te verifiëren, voordat je online in kan checken. Tijdens de verificatie koppel je de boeking aan je persoonlijke Ryanair-account, zodat je volledige toegang krijgt tot de online omgeving van Ryanair (bijv. om bagage toe te voegen of je vluchten te wijzigen).

Volg onderstaande stappen om de verificatie te starten. We adviseren dit via de website van Ryanair te doen en niet via de mobiele app:

1. Ga naar deze website
  2. Klik op Doorgaan
  3. Vul de boekingsreferentie uit onze ticket e-mail in. Deze bestaat uit 6 tekens.
  4. Vul je voornaam en achternaam in
  5. Klik op je Doorgaan
  6. Je kan de boeking nu koppelen aan je eigen account, welke je maakt met je eigen e-mail adres (vereist bij Ryanair).
  7. Een eigen account creëer je simpel door op Inschrijven te klikken. Er opent een nieuw scherm. Volg de stappen en activeer je account met de code die je per e-mail ontvangt. Had je al een eigen account by Ryanair? Klik dan op Log in
  8. Nadat je bent ingelogd keer je automatisch terug naar de verificatie.
  9. Klik op Standaard verificatie (kosteloos)
  10. Je dient nu een foto van je ID-bewijs te maken. Dit doe je via de webcam op je laptop, of via de camera van je telefoon. Volg de aanwijzingen.
  11. Maak een handtekeningmet je vinger of muis.
  12. Vul tot slot je eigen mobiele telefoonnummer in en druk op verzenden.
  13. Je bent nu klaar!

Ryanair zal je verificatie binnen 24 uur goedkeuren en bevestigt dit op je eigen e-mailadres. Vanaf dat moment kun je de boeking inzien via je eigen account. Zie je je boeking niet nadat je de e-mail van Ryanair hebt gehad? Klik op Mijn boeking zoeken and vul je boekingsreferentie in, tezamen met je eigen e-mailadres, welke je tijdens verificatie hebt gebruikt om de boeking aan te koppelen.

Heb je hulp nodig met de verificatie? Neem dan rechtstreeks contact op met Ryanair, bijvoorbeeld via chat of per telefoon