Heb je een boeking gemaakt met een low-cost luchtvaartmaatschappij? Dan is het belangrijk om online in te checken om eventuele extra kosten te voorkomen.

* Sommige low-cost luchtvaartmaatschappijen brengen geen kosten in rekening wanneer je incheckt op de luchthaven (bijv. Transavia, Tui of Vueling). Kijk voor de exacte voorwaarden op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Bekijk hieronder de uitleg voor de online check-in procedure van enkele van de grootste low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Ryanair

Vanaf 48 uur tot 2 uur voor vertrek van je vlucht met Ryanair is het mogelijk om volledig gratis in te checken.

1. Online inchecken doe je via de website van Ryanair of via de gratis Ryanair app.
  2. Kies bovenin voor ‘Mijn boekingen’ en vul daarna bij de optie ‘Geen account’ je boekingsreferentie en het e-mailadres in (zoals vermeld op je boekingsbevestiging) en klik op ‘verder’.
    • LET OP: je vult dus niet je eigen e-mailadres in, maar het e-mailadres dat Tix.nl voor jou heeft gegenereerd.
  3. Je kunt nu je boeking beheren op de website van Ryanair. Kies voor de button ‘Inchecken’ en volg de stappen zoals vermeld. Je hebt de mogelijkheid om betaalde extra’s te selecteren (dit is niet vereist).
  4. Nadat je succesvol bent ingecheckt, ontvang je je boardingkaart(en). Print deze uit en laat deze zien op de luchthaven.

LET OP: indien je niet online incheckt of niet over de juiste boardingkaarten beschikt, kan Ryanair kosten in rekening brengen op de luchthaven.

Easyjet

Bij easyJet kun je vanaf 30 dagen tot 2 uur voor vertrek inchecken.

1. Om online in te checken ga je naar de website van easyJet
  2. Kies voor optie ‘Inchecken’ en kies vervolgens voor ‘Geen account? Zoek een boeking’. Vul hier je achternaam (zonder spaties) en je boekingsreferentie in (zoals vermeld op je boekingsbevestiging).
  3. Je kunt nu je boeking beheren op de website van easyJet. Volg de stappen zoals vermeld. Je hebt de mogelijkheid om betaalde extra’s te selecteren (dit is niet vereist).
  4. Nadat je succesvol bent ingecheckt, ontvang je je boarding kaart(en). Print deze uit of laat zien op de special app van easyJet.

LET OP: indien je niet online incheckt of niet over de juiste boarding kaarten beschikt, kan easyJet kosten in rekening brengen op de luchthaven.

Wizzair

Vanaf 48 uur tot 3 uur voorvertrek van je vlucht met Wizzair is het mogelijk om volledig gratis in te checken.

1. Online inchecken voor je Wizzair vlucht doe je rechtstreeks op de website van Wizzair of via de gratis Wizzair app.
  2. Kies bovenin voor Inchecken & Boekingen. Vul hier je boekingsreferentie in (zoals vermeld op je boekingsbevestiging) en je achternaam (zonder spaties en/of leestekens).
  3. Volg de stappen zoals vermeld. Je hebt de mogelijkheid om betaalde extra’s te selecteren (dit is niet vereist).
  4. Nadat je succesvol bent ingecheckt, ontvang je je boardingkaart(en). Print deze uit of laat ze zien in de app op de luchthaven.

LET OP: indien je niet online incheckt of niet over de juiste boardingkaarten beschikt, kan Wizzair kosten in rekening brengen op de luchthaven.

Heb je naast deze uitleg toch nog hulp nodig bij het online inchecken? Vul dan dit formulier in. Houd er rekening mee dat Tix.nl extra servicekosten in rekening brengt voor assistentie bij online inchecken.