Je kunt vaak online inchecken op de website van de luchtvaartmaatschappij of via de speciale daarvoor bestemde app van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Er zijn uitzonderingen; sommige luchtvaartmaatschappijen stellen het inchecken slechts beschikbaar op de luchthaven zelf (bijv. wegens extra veiligheidscontroles). Dit is na te lezen op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Vlieg je met een lowcost-maatschappij (bijv. Ryanair, EasyJet, Wizzair, Eurowings, Vueling, Transavia, Laudamotion, TUI, Sunexpress, Air Arabia Maroc, Condor, etc)Klik dan hier voor informatie om in te checken.

Online inchecken voor alle andere luchtvaartmaatschappijen
Het online inchecken is meestal 24 uur voorafgaand aan de vlucht beschikbaar. Extra informatie over online inchecken, waaronder de tijd om in te checken, vind je terug op je e-ticket en/of in je MijnTix. Ook de link naar de website van de luchtvaartmaatschappij waar je dient in te checken staat hier vermeld.

  • Om online in te checken vul je de boekingsreferentie en/of ticketnummers welke in het e-ticket staan vermeld. Heb je meerdere boekingsreferenties? Dan dien je vaak apart in te checken bij elk van de uitvoerende luchtvaartmaatschappijen. 
  • Naast bovengenoemde boekingsreferentie(s) dien je ook je achternaam in te vullen. Let op dat je deze zonder spaties en/of leestekens invuld, zoals vermeld op het e-ticket (onderstaand vind je een voorbeeld; de Jong = dejong). 
  • Als je vlucht wordt uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij, dan word je meestal automatisch doorverwezen naar de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij.


Na het succesvol online inchecken, worden je boardingpassen weergeven. Soms kun je deze naar jezelf toe e-mailen. Print de boardingpas(sen) uit en/of laat ze op de luchthaven zien.  De boardingpas(sen) ontvang je na het-inchecken en worden uitgeven door de luchtvaartmaatschappij. Wij kunnen deze niet aan je verstrekken. 


Breng je ruimbagage mee? Deze kun je vaak inchecken bij een speciaal bagage afgiftepunt voor passagiers die al online zijn ingecheckt.


Ervaar je problemen met het online inchecken? Meestal kun je ook inchecken op de luchthaven zelf. Klik hier voor meer informatie.